⭐️وقفه
یکی از قدرتمندترین ابزار نظم دادن، ایجاد وقفه است. این روش کارایی دارد چون به ما کمک می کند با دور کردن فرزندمان از فضای مخرب برای مدت معینی، او را از ادامه ی رفتار اشتباه بازداریم.
با ایجاد وقفه سه هدف مهم را دنبال می کنیم.
⭐️هدف اول؛ رفتار نادرست را متوقف می کنیم و این پیام مهم که این رفتار غیر قابل قبول است را می رسانیم. این روش تا سنین ۸_۹ سالگی بسیار موثر است.
برای استفاده از این روش باید سریع عمل کنید.درست زمانی که کودک رفتار نامناسبی دارد، او را به محل دیگری ببرید. اگر بین رفتار نادرست و وقفه تاخیر بیفتد، عمل نخواهد کرد.
اگر از این تکنیک استفاده می کنید، یک محل کسالت آور را برای فرستادن کودک در نظر بگیرید، محلی که برایش سرگرم کننده نباشد. البته در نظر بگیرید که کاملا امن باشد، اگر محل مناسبی پیدا نکردید، می توانید او را روی یک صندلی در دیدرس خودتان بنشانید.
از این تکنیک برای هر رفتار نامناسبی استفاده نکنید زیرا تاثیرش را از دست خواهد داد، این تکنیک برای رفتارهای خاصی مثل کتک کاری، حاضر جوابی مناسب است.
برای رفتارهایی که مرتب تکرار می شوند ، زمان را کمی افزایش دهید اما ثابت قدم بمانید.
این مسئله بسیار مهم است که بدانید با این روش به رفتار نادرست پایان می دهیم اما به کودک آموزش نمی دهیم که چه رفتار درستی را باید جایگزین کند، پس این مهم را فراموش نکنید که وقتی از این تکنیک استفاده می کنید ، هم زمان که رفتار اشتباه را متوقف می کنید ، رفتار مناسب را آموزش دهید و جایگزین کنید.
⭐️هدف دوم، به کودک زمان لازم را بدهید تا عصبانیتش فروکش کند و آرام شود.
سخنرانی کردن برای بچه های کوچک جذاب نیست اما اگر کودکتان به حرف های شما توجه دارد برایش توضیح بدهید که نظرتان درباره ی رفتارش چیست، و به او زمان داده اید تا به خود مسلط شود.
به این روش داریم به کودکمان آموزش می دهیم چطور احساساتش را کنترل کند.
آموزش این مهارت به او کمک میکند تا کاری انجام ندهد که بعدا باعث پشیمانی اش شود.
او را به اتاقش بفرستید و در نظر نگیرید که چه می کند، مهم نیست. هدف ما این است که بر رفتارش کنترل داشته باشد.
با این تمرین در کودکی، به راحتی می تواند بر مشکلاتش در آینده و در جامعه رو به رو شود.
⭐️هدف سوم، به خودمان زمان داده ایم تا آرام شویم.
زمانی که آنقدر از دست کودکمان عصبانی هستیم که هیچ کنترلی بر رفتارمان نداریم، درست زمانی است که باید بین ما و کودکمان فاصله ایجاد شود.
با یک جمله ی کوتاه مثل: الان خیلی از دستت عصبانی ام، باید چند دقیق فکر کنم!
محیط را ترک کنید، به اتاقتان بروید ، نفس عمیق بکشید و فکر کنید.
این کار هم به شما کمک می کند که آرام شوید، هم به کودکتان یاد می دهد چطور خود را کنترل کند.
⭐️نگذارید تصمیم گیری های فوری بر شما غلبه کند، این روش یکی از بهترین مدل های مدیریت خشم است ، هم در مورد تربیت کودکان و هم در مشاجره های زناشویی.
#ریحانه_کحالی