مشاوره
اگر با مطالعه نشانه ها و مطالبی که در این مدت، خوانده اید و از راهکارهایی که به شما ارائه شد استفاده کرده ، و همچنان معتقدید که برخی از مشخصه های عزت نفس پایین را در کودکتان مشاهده می کنید، به کمکی تخصصی تر نیاز دارید.
مثلا اگر او:
🔴 دارای خود پنداری منفی است.
🔴 با ترس و بی میلی دست به تجربه های جدید می زند.
🔴نسبت به شکست و انتقاد ، خیلی حساس است.
🔴وقتی کار اشتباه ی می کند برای توجیه کارهایش از کلماتی مثل: خنگ، بی فایده و احمق استفاده می کند.
🔴 مرتب در حال گریه کردن است و غالباً احساس ناامیدی می کند.
به حمایت و راهنمایی تخصصی تری نیاز دارد.
شاید بچه ها ، گاه و بی گاه یا در شرایط خاص، چنین نشانه هایی را از خود بروز می دهند،ولی اگر این حالت ها در بیشتر موارد و به صورت یک واکنش معمولی اتفاق می افتد، با کمک گرفتن تخصصی یک گام موثر برایش بردارید.
یکی از دلایل مهم کمک گرفتن این است که، شما به عنوان والدین او و اینکه درگیر مسائل رفتاری فرزندتان هستید، به رفتارهایش با حساسیت خاصی واکنش نشان می دهید، مثلا نمی توانید نسبت به بدرفتاری هایش آرام، منصف و صبور باقی بمانید. همچنین دچار هیجاناتی خواهید شد که همیشه به جای بهتر کردن اوضاع، همه چیز را خراب تر می کنند ، مثل ناامیدی، نگرانی بیش از حد، یا عصبی شدن.
مشاوره، احساس شما را از خود مشکل جدا نگه می دارد و باعث می شود تا آن را واقع بینانه تر ارزیابی کرده و از مهارت های کمکی برای حل آن مشکل در موقعیتی خاص، استفاده کنید.
شاید پذیرش این امر برای شما سخت باشد اما،واقعیت دارد که بچه ها بیشتر دوست دارند فردی دیگر بویژه فردی خارج از محیط خانه به حرف هایشان گوش بدهد. و همچنین نصیحت افراد دیگر را راحت تر از نصایح والدینشان می پذیرند.
دلیل دیگر مفید بودن کمک یک متخصص این است که گاهی ناراحتی کودک شما ناشی از چندین موضوع مختلف همراه با یکدیگر در محیط خانواده است و به دلیل نزدیکی شما به آن مشکل ها، ممکن است قادر به درک آنها نباشید و یا ناخواسته ، خودتان باعث بروز بعضی مشکلات شده باشید.
سخن آخر اینکه، قبل از مراجعه به یک متخصص حتما از صلاحیت علمی اش مطمئن شوید.
موفق و پیروز باشید.
#ریحانه_کحالی